Zeilschool Nieuwkoop in samenwerking met scholen

Vrolijke Zeiltjes op de ZuidplasAfgelopen seizoen kwam ik met mijn sloep onder de Kwakelbrug van het Meijepad de Zuidplas van Nieuwkoop op varen. Bij de eerste aanblik werd ik al helemaal vrolijk: 8 rijkgekleurde zeiltjes schoten in een groepje langs een met boeien afgezet parcours. Wát een leuk gezicht! Het nam me mee, terug in de tijd waarin ik als kind leerde zeilen in een oud optimistje. Fantastisch was dat. Al hoewel het even duurde voor ik het echt onder de knie had en ik toch regelmatig op lagerwal terecht kwam had ik er veel plezier in. Toen ik dit gekleurde beeld daar op de plas tegen kwam besloot ik op onderzoek uit te gaan. Wat bleek? Al sinds 2006 is Zeilschool Nieuwkoop actief op onze Zuidplas. Met veel enthousiasme wordt er met een aantal begeleiders aan kleine groepjes kinderen zeil les gegeven. Dat geeft en levendige sfeer op de zo rustige Zuidplas. Tijdens mijn gesprek met Bea Hekkers vertelde ze me dat er binnenkort ook een samenwerkingsverband komt tussen de basisscholen in de regio en haar Zeilschool. (www.zeilschoolnieuwkoop.nl) Dit om kinderen kennis te laten maken met de zeilsport zodat het toegankelijk kan worden voor ieder kind die daar plezier ik kan vinden. Lekker gezond met je hoofd in de buitenlucht. Actief zijn om je bootje te leren optuigen en te bedienen. Op de juiste manier te spelen met de golven en de wind om op koers te blijven. Een prachtig initiatief lijkt me. Ik hoop deze bootjes nog vaak op de plas tegen te mogen komen.

Van een toevallige voorbijganger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.