Wie zijn wij

Zeilschool Nieuwkoop ‘Be A Team’ is in 2006 opgericht door Bea Hekkers.

Bea 1Bea: “Als 10 jarig meisje begon ik met zeilen. Zeilen was toen al mijn lust en mijn leven. Vanaf mijn 16e volgde ik de instructeurs opleiding bij een CWO Zeilschool  in Friesland. De jaren erna gaf ik tijdens mijn vakanties zeilles aan kinderen en volwassenen. Zó leuk. Later gaf ik les op verschillende plaatsen. Haalde mijn papieren om op zeiljachten op zee te varen. Mijn vakanties breng ik graag door met zeilwedstrijden of toeren met een jacht in warmere oorden. Tegenwoordig woon ik dichtbij de plassen in Nieuwkoop. Een prachtig natuur gebied. Het is heerlijk om in de schoolvakanties zeilweken te organiseren om kinderen te leren zeilen. Als communicatietrainer, groepsbegeleider en coach is het werk als zeilinstructeur prima te combineren.
Tijdens de zeilweken werk ik samen met 2 zeilassistenten per week. Respectvolle omgang met elkaar en een goede sfeer vind ik erg belangrijk. Deze aspecten krijgen dus ook veel aandacht in het lesgeven. Genieten van de natuurkrachten en hoe daar zeilend mee om te leren gaan gaat prima samen met ontspannen, lol hebben en elkaar beter leren kennen.”

Het is fantastisch om in een leuk team samen te werken met deze geweldige assistenten. Mag ik jullie voorstellen:

Sven Hellenberg

Sven 1Sven: “Ik geef sinds 2012 les bij Bea en ik vind het hartstikke leuk! Ik vind het erg gaaf omdat ik zelf ook zeil en omdat ik het leuk vind om jongeren kinderen te helpen om een beter zeiler te worden, daarom doe ik het ook elk jaar weer met plezier. Bij de zeillessen ben ik assistent, ik help Bea bij het lesgeven en ik vaar in een klein rubber bootje rond om jullie aanwijzingen te geven. Ook zet ik meestal de baantjes uit die jullie als oefening varen. Zelf ben ik ook een actief zeiler. Ik zeil op dit moment in de laser 4.7 wat een erg leuke zeilschool boot is. In de laser zeil ik ook wedstrijden op nationaal niveau, dus als je vragen hebt over wedstrijdzeilen kan je die gerust aan mij stellen. Ik heb ook 8 jaar optimist gevaren, ook op nationaal niveau en ik vond/vindt het een erg leuke boot! Ik heb altijd veel plezier aan het zeilen, en dat zal ik ook houden!”

Sven in optimist 3.jpg Sven in optimist

Sten Lunstroo

Sten: “Sinds 2009 ben ik besmet met het zeilvirus in een optimist. Ik ben begonnen met zeilen door mijn buurjongens (Sven….)  Toen ik begon met zeilen was ik nog niet echt de beste. ik zat in een klasse lager dan mijn vrienden maar toch vond ik het hartstikke leuk om te doen. Na twee jaar zeilen als beginner kwam ik in aanraking met wedstrijd zeilen. ik weet nog dat ik me hartstikke stoer voelde. Vanaf dat moment ben ik steeds meer gaan varen op grote en andere plekken. Een keer heb ik een hele mooie prijs gewonnen met een wedstrijd bij Hoorn (een plaats in Noord-Holland). Nu vaar ik nationale wedstrijden. Dit heb ik allemaal mee mogen maken in mijn optimistje. Dit is mijn laatste jaar in deze boot en nu wil ik over gaan naar een laser. Ook vind ik het erg leuk om mijn techniek aan jullie over te dragen, ik vind het erg leuk om zeilles te geven, want ik werk terwijl het een hobby van mij is. Dit wordt mijn tweede jaar bij Bea om te assisteren. Dat doe ik door in een rubberboot te varen. Het leuke van het geven van de les is dat jullie leuk met z’n allen varen en plezier maken. Jullie beginnen als beginners en zijn dan bijna al gevorderd!Sten in optimist

Lars Hellenberg

Lars: Hallo, ik ben Lars. Ik ben 17 jaar oud. Ik ben geïnteresseerd in techniek, en auto’s. Mijn hobby’s zijn skiën, voetballen, fietsen en zeilen. Ik zeil al vanaf dat ik 7 jaar oud ben. Eerst om mijn CWO te halen en daarna ben ik gaan wedstrijd zeilen in mijn Optimist. Samen met Sven en Sten vaar ik regionale en nationale wedstrijden. Daarna ben ik in de Laser gaan varen. Ik geef zeilles sinds 2014.Lars 2

Ik vind het heel leuk om Bij Bea les te geven want ik vind het leuk om anderen kinderen te leren zeilen en het is er altijd heel erg gezellig.

Tessa van Duin

Vanaf het moment dat ik op mijn twaalfde naar Nieuwkoop ben verhuisd, zit ik ‘s zomers in een zeilboot op de Nieuwkoopse Plassen. Ik begon met twee jaar in een optimist bij Zeilvereniging Noord-Zuid en ben vervolgens zelf aan de slag gegaan in een laser. Zins ik 14 ben werk ik als assistent bij Bea, waar ik help bij de zeilweken. Ik vind het super, want ik leer graag andere kinderen de dingen doen die ik zelf ook erg leuk vind.
Gedurende de weken hangt er een gezellige sfeer in de lucht, waar iedereen met veel plezier het zeilen onder de knie krijgt.
Inmiddels ben ik zeventien en wordt dit alweer mijn vierde jaar bij Bea en ik hoop dat er nog vele mogen komen!

Wordt vervolgd ……..

Siebert Molkenboer

Wieger Molkenboer

Yvette Schuurmans

Alysha Schuurmans

Leona Pietersen

Moos Koch

Heb je vragen op opmerkingen voor ons: graag hieronder reageren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.